Çevre ve Şehircilik Bakanlığı lisanslı entegre bir atık yönetimi şirketi olarak buzdolabı üreticilerinin ürün yaşam döngülerini tamamladıktan sonra açığa çıkardığı ürünlerde bulunan tehlikeli CFC gazlarını kontrol etmektedir. Ürünlerin bertaraf noktalarında uçtan-uca izlenmesini ve şirketlere düşük karbon yönetimi konusunda geri bildirim yapmamıza sağlamaktadır. Akademi Çevre A.Ş. olarak karbon emisyonlarımızı takip ediyor ve iyileştirmeler yapıyoruz. Her bir Buzdolabı Geri Dönüşümü 1.020 kg CO2 eşitliğine sahip R12 gazının ve 1.746 kg CO2 eşdeğeri olan R11 gazının atmosfere salınması engellenmektedir. Tek vardiya çalışılarak geri dönüştürülen buzdolabı miktarı 76.800 ad / yıl olup, yılda 212.428 ton CO2 eşdeğeri emisyonu engellenmiştir. Bu miktar, 10.000 km sürüş mesafesi içindeki 22 aracın ürettiği CO2’ye eşittir ki bu, Türkiye’nin doğusundan batıya yaklaşık 134 tura denktir. Aynı zamanda proje kapsamında buzdolabı başına 37,40 kg hammadde geri kazanılarak toplam 2.872 ton hammaddenin kaynak kullanımı sırasında CO2 emisyonu ortadan kaldırılmıştır.
Eski buzdolapların geri dönüşümü çevre ve insan sağlığımız için çok önemlidir. Buzdolabı ve beyaz eşya kategorisine giren elektronik atıklar; büyük soğutucu cihazlar, buzdolapları dondurucular, gıdaların soğutulması, korunması ve saklanması için kullanılan diğer büyük cihazlar, iklimlendirme cihazları, diğer büyük beyaz eşyalar vb. elektrikli cihazlardır. Hem evlerimizde hem de endüstride kullanılan soğutucu grubuna giren elektronik ürünler kullanım ömürlerini tamamlayarak âtıl duruma geldiklerinde çevre mevzuatına uygun olarak faaliyet gösteren lisanslı tesislerde işlenmez ve/veya geri kazanım sürecine dahil edilmezlerse, bünyelerinde bulunan tehlikeli özellikteki gazlar ve diğer maddeler sebebi ile çevre ve insan sağlına ciddi tehditler oluştururlar.
Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.TamamGizlilik politikası