Elektrikli süpürgeler, Halı yıkama makineleri, Diğer temizleme makineleri, Örgü, dokuma, dikiş makineleri ve diğer kumaş işleyici makineler, Ütü makineleri, ütüleme ve diğer giysi bakım aletleri, Tost makineleri, Kızartma makineleri, Öğütücüler, kahve makineleri, paketleme cihazları, Elektrikli bıçaklar, Saç kesimi, saç kurutucu, diş fırçalama, tıraş, masaj ve diğer vücut bakım aletleri, Duvar ve kol saatleri ve diğer zaman ölçümü ve göstergesi veya kaydı için kullanılan aygıtlar, Tartılar, Elektrikli ve elektronik eşya tanımı kapsamındaki diğer küçük ev aletleridir.
Artan e-atık miktarları ve bu atıkların uygunsuz ve tehlikeli işlemlerden geçmesi, yakılarak veya depo alanlarında bertaraf edilmesi çevre, insan sağlığı ve doğal yaşam açısından oldukça tehlikelidir. Sadece bu açıdan bile bakıldığında e-atık sektörünün Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) hedeflerine ulaşılması konusunda çok önemli bir yere sahip olduğu görülmektedir. Elektronik atıklar içinde kurşun, cıva ve kadmiyum gibi canlı yaşamı için çok tehlikeli elementlerin bulunması tüm canlılar için büyük bir sağlık tehlikesi oluşturmaktadır. Bunların yanında e-atıkların yönetimi farklı iş alanları yaratmakta, istihdam olanağı sağlamakta, girişimcilere farklı fırsatlar sağlayarak ekonomik anlamda da Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına destek olmaktayız.
Hem evlerimizde hem de endüstride kullanılan soğutucu grubuna giren elektronik ürünler kullanım ömürlerini tamamlayarak âtıl duruma geldiklerinde çevre mevzuatına uygun olarak faaliyet gösteren lisanslı tesislerde işlenmez ve/veya geri kazanım sürecine dahil edilmezlerse, bünyelerinde bulunan tehlikeli özellikteki gazlar ve diğer maddeler sebebi ile çevre ve insan sağlına ciddi tehditler oluştururlar. Çevre mevzuatına uygun olarak faaliyet gösteren lisanslı tesisimizde eski ve âtıl durumda kalmış Küçük Ev Aletlerini geri dönüştürüyoruz.
2024 © Akademi Çevre A.Ş.