Sıfır Atık Danışmanlığı

Sıfır Atık Danışmanlık Hizmeti

Sektördeki lider Çevre ve Atık Yönetimi Danışmanı olarak müşterilerimize uçtan uca Sıfır Atık Danışmanlığı hizmetleri sunmaktayız. Kurumsal sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak isteyen firmalar için kapsamlı ve profesyonel sıfır atık danışmanlığı vermekteyiz.

Uzman Çalışma Ekibimiz

Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için, sistemden sorumlu özel bir çalışma ekibi oluşturulur. Sıfır Atık Yönetimi Çalışma Ekibi, alanında uzman ve deneyimli kişilerden oluşmaktadır. Bu ekipteki her bir üye, sıfır atık sisteminin kuruluş aşamasından itibaren aktif görev alır.

Kurulum ve Planlama

Ekip üyeleri, sistemin kurulumu sırasında gerekli fizibilite çalışmaları, analizler ve planlamaların yapılmasında önemli bir rol oynar.

Sıfır Atık Danışmanlığı, Sürekli Geliştirme ve İyileştirme

Kurulum aşamasının ardından, sistemin etkin bir şekilde işletilmesi, sürekli olarak geliştirilmesi ve süreçlerin iyileştirilmesi konusunda ekip üyeleri düzenli olarak çalışmalar gerçekleştirir. Ekip, atık oluşumunun minimize edilmesi, atıkların geri dönüşüm ve yeniden kullanım oranlarının artırılması gibi kritik hedeflere odaklanır.

Performans Değerlendirme ve Denetimler

Sıfır Atık Yönetimi Çalışma Ekibi, düzenli olarak denetimler yaparak sistemin performansını ölçer ve sürdürülebilirlik hedeflerine ne ölçüde yaklaşıldığını değerlendirir. Bu değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkan bulgulara göre iyileştirme adımları belirlenir ve uygulanır. Ekibin proaktif ve çözüm odaklı çalışmaları sayesinde sistemin etkinliği sürekli artar ve kurumunuzun çevreye olan pozitif etkisi güçlenir.

Sıfır Atık Eğitimleri ve Farkındalık Çalışmaları

Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin başarılı sonuçlar vermesi için çalışma ekibinin belirli periyotlarla eğitim ve farkındalık çalışmaları düzenlemesi gerekmektedir. Ekibimiz, kurum içerisindeki tüm çalışanların sisteme adaptasyonunu hızlandırmak amacıyla gerekli eğitimleri organize eder ve çalışanların sıfır atık uygulamalarını benimsemelerini sağlar.

Profesyonel ve çözüm odaklı ekibimiz ile sıfır atık danışmanlığı kapsamında hedeflerinize en hızlı ve verimli şekilde ulaşmanız için yanınızdayız.

sıfır atık danışmanlığı mevcut durum

Mevcut Durum

Ekip oluşturulduktan sonra Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurabilmek için mevcut durum analizi mutlaka yapılmalıdır. Mevcut durum belirlenirken; kurumda çalışan personel sayısı, atık yönetiminden sorumlu birim, kurumda oluşan atıkların miktarı, özellikleri, kaynağı, toplama ve biriktirme yöntemleri, atık geçici depolama alanları varlığı, atıkların verildiği bertaraf veya geri kazanım tesisi bilgileri ile birlikte bunlarla ilgili kayıtların tutulup tutulmadığı izlenmelidir.

sıfır atık danışmanlığı planlama

Planlama

Bu aşamada her kuruma özgü planlama yapılır. Planlamada; toplama, taşıma, geçici depolama ve uygulamanın ne şekilde ne zaman, nasıl, kimler tarafından gerçekleştirileceğine ilişkin talimat hazırlanır.

İhtiyaç Belirleme

Sistemin kurulacağı alanda her birim dikkate alınarak ihtiyaçlar ve gereken ekipmanlar (kumbara, poşet, konteyner, eğitim materyalleri, takip çizelgeleri) belirlenir ve uygulamaya geçmeden önce temin edilmesi sağlanır. Biriktirme ekipmanları sıfır atık renk skalasına uygun şekilde renklendirilir.

Eğitim – Bilinçlendirme

Uygulamaya geçilmeden önce hedef kitlelere yönelik uygulamalı eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapılır. Kurumda belirlenecek hedef kitle, odak noktaları, bakım onarım sorumluları, geçici depolama alanı sorumluları, temizlik görevlileri ile birlikte tüm çalışanları kapsamaktadır.

Uygulama

İhtiyaçlara yönelik temin edilen biriktirme ekipmanları tüm personelin kolayca ulaşabileceği noktalara, uygun aralıklarla yerleştirilir. Ekipmanlara göre tasarlanmış bilgilendirme afişleri, ekipmanların üstüne, kolayca görülebilecek şekilde asılır. Biriktirme ekipmanı ve tanıtım materyallerinde renk skalasına dikkat edilmelidir.

Raporlama-İzleme-Önlem-Revizyon

Uygulama etkinliğini değerlendirmek adına belli zaman aralıklarında izleme ve değerlendirme yapılarak uygulamada aksayan noktaları tespit ederek geliştirme adına çalışmalar yapılır. Toplanan ve lisanslı tesislere sevk edilen atıkların beyanı, eğitim faaliyetleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait entegre çevre bilgi sisteminden yapılır.

SIFIR ATIK PROJESİ KAPSAMINDA KULLANILACAK İÇ VE DIŞ MEKAN KONTEYNERLER, GEÇİCİ DEPOLAMA ALANI, KANTAR, KOMPOST MAKİNESİ VE ATIK GETİRME MERKEZİ ÖRNEKLERİ

İÇ MEKAN

KOMPOST MAKİNALARI